Drivhuse
Vi har to drivhuse på hver 300 m2, hvor vi dyrker tidlige kartofter efterfulgt af tomater, agurker og chilier.
Drivhusene er af engelsk fabrikat med oprul i begge sider, ventilation, sprayvandning og drypvanding.
Sæsonen starter tidligt. Allerede i slutningen af december sætter vi Solist-kartofler, der alt afhængig af udendørstemperatur vil være klar til salg i vejboderne i april måned.
Når kartoflerne er taget op, gøres jorden klar til agurker og tomater.
I det ene drivhus planter vi omkring 400 tomatplanter. Normalt har vi ca. 50 forskellige sorter, der giver tomater i mange farver og størrelser. Jo mere specielt i farve og udseende - jo bedre.
Tomaterne bliver primært solgt til restauranter samt i vores vejboder.
I det andet drivhus planter vi omkring 200 agurkeplanter og 100 chiliplanter. Dette er primært alm. agurker, skoleagurker, citronagurker og jungleagurker.
Vi har Caroline Reaper og andre af de helt stærke chilier, som primært sælges til brug i hot sauce.
Dog kan de naturligvis købes her på gården også.
Grøntsager
Omkring drivhusene dyrker vi grøntsager. Dette er primært div. salater, hvidløg, porrer, asparges, drueagurker, asier og hvidløg og andet.
Desuden dyrker vi vintergrønt til dyrene.
Markerne
På markerne har vi meget græs. Dels arealer, der bliver afgræsset af Hereford-kvæg, geder og får samt dels arealer, der bliver slået til wrap og hø hen over sommeren.
Vi dyrker frilandskartofler, der hvert år bliver sat meget tidligt. Ofte starter vi med at lægge kartofler til forspirring i af januar, således kartoflerne kan komme i jorden i starten af februar.
Når kartoflerne er lagt og hyppet, bliver der lagt fiberdug og plastik over rækkerne. Plastikken tages af, når kartofler er kommet op, således planterne ikke bliver brændt af solen.
Alt efter udetemperaturen i perioden vil de første kartofler blive gravet op i slutningen af april eller starten af maj for at blive solgt i vejboderne.